diumenge, 11 de juliol del 2010

Vida de la Parròquia

Aplec a Sant Pere de Bertí

Diumenge passat a l’hora prevista sortíem de Centelles (i d’altres llocs) per anar a celebrar l’eucaristia a Sant Pere de Bertí, en motiu de la festa patronal. Tot estava a punt i el temps s’anava preparant també per ploure. I de debò que ho va fer. Tot el camí ens va acompanyar un bon xàfec que va fer que molts, sense arribar a l’església, fessin mitja volta i tornessin cap a casa.

Mentrestant els que hi érem vam començar la missa només amb la llum de les espelmes i la poca que els núvols deixaven entrar a l’església. Però no podem negar que aquest clima va afavorir el recolliment i va ajudar a la celebració i no va restar participació de tots en les respostes i els cants.

Acabàrem la missa amb el cant dels goigs: malgrat la poca llum ens hi vam veure per cantar totes les estrofes i Déu n’hi do el que va sortir bé... Sant Pere deuria estar content!

Com que encara no parava de ploure vam menjar la coca i les begudes com és costum, aquest cop al capdavall de l’església.

Mai podrem agrair prou als pagesos de l’entorn l’ajuda que ens van prestar a l’hora de treure els cotxes d’enmig del fang del camí. Tota una expressió de germanor comunitària tan a dins com a l’exterior de l’església. Moltes gràcies!
Pel camí, de tornada, el temps s’anava aclarint i la llum del sol i les boires sobre el Congost, amb el Matagalls i el Tagamanent al fons, donaven al paisatge un to deliciós que meravellava contemplar-lo.


Proclama matrimonial: Preparen el seu casament Carlos López Morón, fill de Carlos i María, nascut a Barcelona i veí de Centelles i Eva Buscà Osorio, filla de Mariano i Concepción, nascuda a Vic i veïna de Centelles.

Col·lectes:
Dissabte i diumenge passats.................380,64€

Donatiu parròquia:
........................................... 100,00€

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada