diumenge, 19 d’agost del 2012

Vida de la parròquia

De déus i homes: la pel·lícula de Xavier Beauvois, sobre els monjos francesos de Tibhirine (Argèlia). Dimecres dia 22 a les 9 del vespre al Centre Parroquial. Projecció de la pel·lícula i comentari amb en Ventura Puigdomènech, actualment germanet de Jesús a l'Assekrem (Argèlia).


Misteri i goig a la Selva del Camp
Dimecres passat, diada de l’Assumpció de Maria, un grup de setze centellencs i centellenques vam baixar amb autocar fins a la població de la Selva del Camp (Baix Camp). L’objectiu principal de l’excursió era assistir a la representació del “Misteri de la Selva”, drama litúrgic del segle XIV, que explica la història de la dormició, assumpció i coronació de la Mare de Déu. Aquest drama es representa anualment, només els dies 14 i 15 d’agost. Aprofitant la visita vam visitar el claustre renaixentista del convent de Sant Agustí, a la mateixa població de La Selva.

A les vuit va començar la processó d’estiu d’àngels i dimonis, sants i apòstols, de tots els actors i músics de la representació cap a la parròquia de Sant Andreu, on s’esperava el públic. Als assistents centellencs ens havien reservat les primeres files de seients i vam poder contemplar de primera mà, una representació solemne i amb sentiment de la història dels últims dies de la Mare de Déu. Posen en escena la representació, actors que són veïns de la població i familiars, canten en solitari o en cor els diferents moments escènics. La vestimenta és senzilla però elegant i efectiva, igual que tot el muntatge que manté un tempo constant i una claredat comunicativa i catequètica excel·lent tot i la dificultat de sentir uns cants en català antic. Va ser un goig poder assistir el segle XXI a aquesta herència del segle XIV.


La disposició personal a l’hora de la missa

La disposició personal i la voluntat d’acollir la Paraula i la comunió amb el Crist fa nova cada vegada la celebració.

Pel que fa al vessant físic d’aquesta disposició personal us convido a apropar-vos a l’altar i a no deixar espais buits que ens dispersen i desdibuixen la imatge de comunitat que hem de viure quan celebrem la missa. Encara que faci temps que ocupeu el mateix lloc no tingueu por de deixar-lo per avançar i situar-vos, sempre que pugueu, més a prop de l’altar. Això val per a totes les misses. Ens ajudarà a fer una millor celebració.

Dinar de germanor: El bon regust del de l’any passat ens fa tornar a convocar-lo aquest any. Serà el dissabte dia 15 de setembre a la Sagrera. Guardeu-vos de moment aquesta data. Ja tindreu més informació


Enterrament: El dia 17 Ramona Mas i Bonet de 86 anys d’edat.
Que descansi en la pau del Senyor!

Col·lectes del dissabte i diumenge passats........335,03€

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada