diumenge, 12 d’agost del 2012

La disposició personal a l’hora de la missa

Diumenge passat ho deia a l’homilia:

Pensem sincerament si és veritat que l’Eucaristia no ens dóna res de nou, que sempre és el mateix i que no la necessitem la missa per viure cada dia...

Si la vivim a fons, personalment i no com espectadors passius, la taula de la Paraula cada diumenge és nova per més que es repeteixin periòdicament les lectures.

I l’experiència de celebració en comunitat, si hi portem la nostra vida, cada setmana té uns trets que la diferencien de la del diumenge abans, perquè la vida durant la setmana també ha estat nova i diferent.

Per això la disposició personal i la voluntat d’acollir la Paraula i la comunió amb el Crist fa nova cada vegada la celebració.

En aquesta disposició personal us convido a apropar-vos a l’altar i a no deixar espais buits que ens dispersen i desdibuixen la imatge de comunitat que hem de viure quan celebrem la missa. Encara que faci temps que ocupeu el mateix lloc no tingueu por de deixar-lo per avançar i situar-vos, sempre que pugueu, més a prop de l’altar. Això val per a totes les misses. Ens ajudarà a fer una millor celebració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada