diumenge, 27 de maig del 2012

Lourdes des del voluntariat

Fa anys que viatjo a Lourdes com a voluntària, una gran experiència! Cada any el mateix lloc, cada any una nova experiència!!!, cinc dies intensos tant emocionalment com psicològicament!. Cada any és una gran lliçó d’humilitat.

Convivim junts malalts, peregrins, personal de serveis (voluntaris, metges, infermeres i capellans), tothom desprèn alegria i bon humor, això fa màgic aquests cinc dies, el malalts contents de poder viatjar doncs hi ha malalts que no surten de casa o de la residències només aquests cinc dies l’any, el personal de servei conscients que vas a donar-ho tot , amb les mans obertes, el cor obert, tot això fa que sense saber com, el teu interior s’omple de joia, tendresa, alegria i energia positiva que et fa viure diferent i no et deixa indiferent durant una bona temporada.

I desprès de tota la jornada de treball i quan tens els malalts a dormir, una estona a la Gruta, que bé que si està!! Silenci, pau, recolliment, fa que et passi com una pel·lícula per el cervell i et be a la memòria totes aquelles persones que d’una manera o altre tant demanat que pensis amb ells, i si a més ets creien i tens encara que sigui una mica de fe, sense saber com et poses a resar la pregària de “Deu-vos salve Maria.... i Santa Maria...”

Aquest silenci, aquesta pau de la gruta , és converteix amb energia per el meu cor i la meva ànima i m’omplo de serenor per una bona temporada esperant amb ganes i molta il·lusió poder-hi tornar l’any vinent.

Els humans per sentir-nos bé, necessitem sentir-nos útils, allà a voltes ets les mans, a voltes les cames, a voltes les orelles,........ Lourdes és un bon lloc per viure el voluntariat!!! Anima’t.

Lourdes Tuneu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada