diumenge, 22 de juliol del 2012

Vida de la Parròquia

El Misteri de La Selva del Camp
En ocasió de la celebració dels 300 anys de l’església de Centelles vam pensar en fer una visita a l’església de La Selva del Camp (Baix Camp). Ara que s’hi celebra el Misteri proposem fer-la el dia 15 d’agost si s’hi apunta un nombre suficient de persones. És el 14 a la nit i el 15 d’agost a les 8 del vespre l’única vegada a l’any que s’hi representa el drama assumpcionista més antic d'Europa en llengua romànica que ha arribat sencer fins a nosaltres. Amb la Representació de l'Assumpció de Madona Santa Maria tenim accés a un important llegat literari, teatral, musical i religiós. Una autèntica joia del teatre medieval que recull les tradicions que envolten la Festa de la Mare de Déu d'Agost. El tema central de l'obra, l'Assumpció de Maria al cel en cos i ànima, prové dels primers segles del cristianisme. Aquesta tradició venerable, de la qual ja tenim documentació en el segles IV i V, va ser divulgada el segle XIII per Jaume de Voràgine en la seva Llegenda àuria. La consueta amb el text de la Representació és d'autor anònim. És un text cantat amb melodies manllevades de fonts musicals existents i aplicades al text dramàtic. Normalment són himnes i cants religiosos però també utilitzaven peces profanes. Trobareu més informació, imatges i una mostra de la música a El Misteri de la Selva – Tinet.

DIMECRES 15 D’AGOST DE 2012. Sortida de Centelles a ¾ de 4 de la tarda. Tornada a Centelles a la 1 de la nit aproximadament. Preu del viatge i l’entrada: 25,00€.
Els que hi estigueu interessats digueu-ho abans de diumenge vinent al vespre a la parròquia (938 811 032) o a la Rellotgeria Valldeneu (938 810 263).


Rebre la Comunió a la mà: La manera correcta de rebre la comunió a la mà quan combreguem és posar la mà esquerra estesa damunt la dreta (o al revés si som esquerrans) i esperar que el qui dóna la comunió hi posi al damunt la Sagrada Forma perquè hom l’agafi amb la mà dreta i se la posi a la boca. D’aquesta manera l’acollim amb respecte i evitem que agafant la Sagrada Forma directament amb els dits polze i índex ens caigui a terra. Procurem tenir-ho en compte.

El Full: Fa dies que sobren exemplars del Full Diocesà i Espurna. N’hem demanat menys per no haver de llençar-los. Penseu a col·laborar, si podeu amb el vostre donatiu mínim de 0,50€. És en bé de tots.

Baptismes:
Gorka Ambrojo i Manuel, fill de Jorge i Nerea. Van ser padrins Pedro Ambrojo i Jèssica Manuel.
Jana Roselló i Martínez, filla de Emma Martínez. Van ser padrins Guillem Bou i Mònica Martínez
Nil Bou i Martínez, fill de Guillem i Mònica. Van ser padrins Oriol Almaida i Emma Martínez.
Biel Bou i Martínez, fill de Guillem i Mònica. Van ser padrins Eudald Feixas i Anna Bou.
Benvinguts a la comunitat parroquial!


Col·lectes del dissabte i diumenge passats ......305,38€

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada