diumenge, 3 de juny del 2012

RESSÒ DE LA PENTECOSTA . Els dons de l’Esperit

SAVIESA - L’Esperit sant ens deixa descobrir el gust de Déu i de les coses de Déu. És assaborir Déu, saber veure amb els ulls del cor.

ENTENIMENT - L’Esperit Sant ens dóna llum per entendre el misteri de Déu, el misteri de crist, el misteri de l’ésser humà, el misteri de la història, de la vida. Llum per entendre la paraula i els signes de Déu.

CONSELL – l’Esperit Sant ens atorga prudència a l’hora de parlar i escoltar, capacitat per prendre i ajudar a prendre decisions encertades, orientar, encoratjar.

FORTALESA – L’Esperit Sant ens dóna forces per superar les pors i comoditats, ens dóna forces per afrontar riscos i dificultats, ens dóna audàcia per complir la nostra missió.

CIÈNCIA – l’ Esperit Sant ens desvetlla l’enteniment per conèixer Déu des de les coses, per descobrir la seva empremta en la Creació, la Creació renovada per la intel·ligència i la mà de l’ésser humà.

PIETAT – L’Esperit ens dóna forces per intensificar la relació filial amb Déu i descobrir que està feta d’agraïment, afecte, tendresa, benevolència, disponibilitat. Ens ajuda a veure amb bons ulls tots els fills de Déu.

VENERACIÓ, TEMOR DE DÉU – L’Esperit Sant ens fa descobrir l’amor a Déu, la confiança en Déu, en el seu amor.

Text llegit pel Grup Jovenívol de Mans Unides la Vetlla de Pentecosta

1 comentari: