diumenge, 10 de juny del 2012

CORPUS I LA CARITAT

Càritas té sempre un doble vessant: el de les necessitats de tantes persones i el de la resposta generosa de tants col·laboradors.

Això ho diu la presentació de la memòria 2011 de Càritas Diocesana de Vic.

I és veritat. Des de fa molt temps, mai com ara hi havia hagut tanta necessitat i tantes situacions que demanen l’ajuda i el suport de Càritas i d’altres institucions similars, però tampoc mai com ara hi havia hagut tanta sensibilitat i tant generosa resposta. I és que hi ha molta gent que ho passa molt malament, però n’hi ha més que, des de la seva situació econòmica i laboral, sovint no gaire fastuosa, ajuda en el que pot als que més ho necessiten. Ho veiem també a casa nostra, al nostre poble i a la nostra Càritas parroquial.

I això contrasta amb una altra manera de fer, la d’alguns poders financers, industrials o polítics que han ajudat a enriquir-se als poderosos provocant l’empobriment dels més senzills.

Una vegada més, avui, com a comunitat cristiana amb la nostra ofrena podem afegir-nos a tants d’altres que solidàriament fen costat als que menys tenen. Moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada