diumenge, 19 de setembre del 2010

HA COMENÇAT UN ALTRE CURS ESCOLAR!

Com cada any, el mes de setembre va associat a l’inici del curs escolar. Les aules i els patis que havien quedat buits el mes de juny es tornaran a omplir d’alumnes que, un any més grans, tindran per endavant gairebé deu mesos de feina per avançar en el seu aprenentatge i formació.

El curs escolar trenca el ritme de l’estiu i, a determinades hores del dia, la vida del poble pren una fesomia ben diferent: anades i vingudes de l’escola, nens i nenes de la mà dels pares i mares, crits i jocs pel carrer, cues de cotxes en alguns indrets, autocars del transport escolar, etc. Enguany el curs ve carregat de novetats i, també, de polèmiques: es comença una setmana abans, hi ha una setmana de vacances al febrer, s’anuncien protestes, es prometen ordinadors a les aules, etc. Els mitjans de comunicació se’n fan ressò i alimenten la polèmica. Del més important se’n parla poc. L’important és el que passa dins les aules, perquè entre aquestes parets s’hi juga el futur dels nostres infants, adolescents i joves. L’important és el treball diari dels mestres i els alumnes. Aquí és on ens hi juguem el futur.

Per això, ara que ha començat un altre curs ens convindria recordar un senzill proverbi africà: Per educar un infant es necessita tota la tribu. I ens convindria no oblidar que tothom, pares i mares, mestres, amics, familiars i ciutadans en general, formem part d’aquesta tribu i no ens podem desentendre de l’educació dels infants i joves perquè, en bona part, també són nostres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada