diumenge, 3 de gener del 2010

Vida de la Parròquia

ELS FOCS DE LA FESTA DEL PI

El sol comença a sortir a l’esquerra de Tagamanent i el cel es tenyeix de vermell aquest matí de festa. Al pla de la Serra, els focs s’han anat encenent i els galejadors van arribant, cansats de pujar la costa. Molts d’ells han participat a la missa de set i han alçat els ulls fins a la Patrona per qui han triat aquest pi, que després tallaran, per oferir-lo entre crits i escopetades.
Els entesos diuen que la festa té arrels paganes; d’altres, potser la voldrien allunyada de qualsevol símbol de religiositat estranya. A molts galejadors els importen poc aquests debats; saben que la festa certifica la Vida en majúscules i que, si hi ha una santa (que hi és!), no fa escarafalls pels gestos que avui dibuixaran en l’aire del desembre i que els recorda, de sobte, que tot pot ser molt més harmònic. Perquè la Festa és un esclat de Vida intensa compartida i cada signe clar que sorgeix espontani, -com la nova etapa del full parroquial que saludem- és un foc que els centellencs encenen, de bon matí, després d’encomanar-se a la Santa.


Associació de Galejadors de Santa Coloma de Centelles



Casament: El dia 2 Alexis Sáez Monleón i Sílvia Sevilla Martínez. Felicitats!

Enterraments: El dia 28 de desembre Antonia Calm i Brachs, de 86 anys. El dia 31 Luís Salido Millán de 92 anys d’edat. Que descansin en la pau del Senyor!

Col·lectes: Dissabte i diumenge passats.....................330,28 €

Despeses: Full Diocesà novembre i desembre 2009......315,00 €


MOVIMENT PARROQUIAL ANY 2009
Baptismes: 28 Nenes 11 i nens 17
Confirmacions: 16 Noies 5 i nois 11
Matrimonis celebrats a la parròquia: 7
Enterraments: 49 Dones 20 i homes 29

SANT MARTÍ DE CENTELLES
:
Baptismes: 6 nenes 3 i nens 3 (d’aquests 3 a Sant Miquel Sesperxes). Enterraments: 1 dona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada