diumenge, 10 de gener del 2010

Els Cristians de Síria

La situació política i religiosa d’avui a segons quins països i la nostra mentalitat a vegades no correcta fan que ens oblidem d’on venim i que no tinguem prou present que l’inici de la nostra fe i vida cristiana es va donar en llocs on avui el cristianisme no és la religió imperant.

Aquest és el cas de Síria, seu de moltes de les primeres comunitats cristianes, lloc de predicació dels apòstols i bressol de cristians màrtirs i sants dels primers segles de l’església. I no només això, sinó que encara avui hi ha comunitats cristianes i esglésies que comparteixen espai amb altres confessions religioses a les principals ciutats.

Tot això, si voleu, tindrem ocasió de conèixer-ho de primera mà en la xerrada que aquest divendres, a les 9 del vespre, tindrà lloc a la sala Mn.Josep Esteve de la parròquia. Anirà a càrrec del professor Samir Saloum, sirià d’orígen i ara veí de Centelles, bon coneixedor, per tant, d’aquesta realitat. La xerrada anirà acompanyada d’imatges del país que ens ajudaran a situar-nos i comprendre millor la seva actualitat i història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada