diumenge, 17 d’octubre del 2010

Siguem membres responsables de la comunitat

Vivim en una comunitat reduïda i molt activa en tots els àmbits. En temps difícils com els que ens toca viure cal prendre més que mai el compromís que ens demana la comunitat. Això no vol dir res més que hem de ser persones coherents envers cada situació i com a membres que en formem part ens hem de comprometre, dins les nostres possibilitats, a treballar i a col·laborar on faci falta.

Tothom té un àmbit d’actuació dins la comunitat i moltes vegades no cal cercar-ne de nous, ja que podem fer-ho des dels llocs habituals on estem o col·laborem:

- Responsabilitat en entitats socials com poden ser Càritas, Mans Unides; Grups de Pastoral de la Salut, Catequesi... També en d’altres del món de l’educació, de l’esport, de la cultura, de l’oci...

- Responsabilitat laboral en les nostres feines del dia a dia, ja sigui en les nostres professions o en les tasques més quotidianes.

- Responsabilitat política. Hem de ser persones capaces de lluitar per defensar els nostres valors i tirar endavant projectes de futur amb actuacions conseqüents i de compromís.

En els temps que ens toca de viure hem de ser solidaris amb la comunitat de la qual formem part i amb la nostra responsabilitat podem fer front a les adversitats i posar el nostre granet de sorra treballant colze a colze per tirar endavant i si no és així demostrem una manca de responsabilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada