diumenge, 21 de novembre del 2010

Diàleg interreligiós

Durant tres dies Barcelona va acollir, fa unes setmanes, a centenars de líders eclesials, socials i polítics d’arreu del món, convocats sota el lema:
Conviure en un temps de crisi.

Ha estat una trobada organitzada per l’arquebisbat de Barcelona i Sant Egidi, una comunitat de laics amb vocació ecumènica que viu al costat dels més pobres dia a dia. Sobretot són coneguts els dinars de Nadal que fa amb els sensesostre.
Durant tres dies, doncs, Barcelona es va convertir en la capital mundial del diàleg interreligiós. Es va parlar dels conflictes mundials. I és a partir de gestos i símbols explícits d’entesa i de concòrdia, que les trobades com aquesta ajuden a transmetre la idea que la convivència i el diàleg entre les religions és possible.

La Pau, un estat essencial que tots desitgem i que se’ns fa prou difícil de poder viure; és a través del silenci i la pregària activa que trobem moments en que la podem sentir i paladejar. I des d’aquesta experiència, que ens dóna la certesa que és possible viure la pau, ens podem apropar a l’altre amb la confiança necessària per deixar les pors i entregar-nos al diàleg des del que som, sense necessitat de posar màscares, ni egos, o veritats absolutes, a les que sovint ens arrapem per poder-nos sostenir i a vegades ens serveixen de pont per seguir avançant.

És una tasca de cadascú i de cada dia, el viure i transmetre el valor de la pau, des de la diferència i les necessitats humanes. I també ens cal tenir l’ esperança posada en Déu, perquè la Pau en el Món sigui possible per a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada