diumenge, 28 d’agost del 2011

SOM PEDRES VIVES . 300 anys de la nostra església parroquial

Estem encetant els actes de celebració d’aquests 300 anys. I més enllà de la història d’aquest edifici material que és punt de referència de molts i patrimoni de tots els que vivim a Centelles, volem fixar la mirada en el què ha significat i significa el temple parroquial per les persones del nostre poble.
El temple representa molts centellencs i centellenques que s’hi ha aplegat i s’hi apleguen per celebrar la seva fe, per pregar i rebre els sagraments, compartir trobades familiars i amicals. Ha acollit i acull les rialles i els plors de molta gent i ha estat el marc de celebracions litúrgiques i expressions culturals diverses, per això mateix patrimoni de tots.

Volem fer nostres les paraules de la primera carta de sant Pere, capítol 2, verset 5: Vosaltres sou pedres vives. Els creients d’avui som uns més de la gran colla de centellencs i centellenques que s’han sentit a l’església com a casa seva. Som i hem de ser a fora testimonis de la nostra fe i del nostre compromís creient. Som comunitat viva que vol viure la fe avui i acompanyar la dels altres, amb Jesucrist al centre, oferint-lo a qui el vulgui acollir.

Aquesta celebració és doncs un honor però també un repte. Fem-lo nostre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada